The Ultimate Sailing Experience
J/120, J-120, j-boats, zeilen, sailing

Yachts

6 Knoop wind, 8 knoop bootsnelheid. Sneller dan de wind, dat is varen met een J/120.

De J-120 is een bijzonder snel en toch betrekkelijk eenvoudig te hanteren Amerikaans bekroond ontwerp. De diepe ruime kuip biedt comfortabel en veilig plaats aan 8 personen.  Snel en koersvast op aandewindse rakken, waarbij het schip zich met een fingertip laat sturen. Supersnel, surfend en planerend op ruimere koersen.Lengte: 12.2
Breedte: 3.66
Diepgang: 2.13
Zeiloppervlak aandewind:74 m2
Zeiloppervlak ruimewind: 205 m2
Motor: Yanmar 40
Waterverplaatsing: 6.3 ton
Ballast: 2.7 ton 

De schepen zijn uitgerust voor wedstrijden, met efficient geplaatst hoogwaardig beslag, een complete zeilgarderobe en een CARBON MAST. Maar met het hoge comfort, een aangenaam zeegedrag en briljante zeileigenschappen is een J120 ook ideaal om de eerste beginselen van het zeilen onder de knie te krijgen. Want anders dan bijvoorbeeld bij een Bavaria of andere populaire zeilschoolboot blijft een J120 zeilen met heel weinig wind, en vertaalt iedere aktie van de stuurman of trimmers zich direkt in een verschil in snelheid. De zeiltheorie wordt hiermee een spel om de boot zo hard mogelijk te laten varen.  

Zeilgarderobe  
Doorgelat Spectra grootzeil, Spectra jib#2, Mylar jib#3, Mylar#4, Jumbo Gennaker (185m), Medium Gennaker (110 m)  
 
Veiligheidsuitrusting  
DSC Vhf, Handheld Vhf, 1x8 persons liferaft, 1x4 persons liferaft, lifejackets, noodsignalen, manoverboord uitrusting, volledige navigatieuitrusting, CE -A en IPTM gecertificeerd.  

Klik voor meer J/120 info:
Uitgebreide Specs
Testverslag Varen.be