The Ultimate Sailing Experience
kust Algarve, coastline, sailing

WEER

Het weer vandaag:


Faro, Portugal Local Weather 


Het zeilseizoen van de Westelijke Algarve duurt 12 maanden.  Nooit te warm, nooit echt koud en doorgaans een stabiele en goed te voorspellen wind.

Tijdens de zomermaanden wordt het weer gekenmerkt door heel veel zon, relatief gematigde temperaturen (door de invloed van de oceaan zelden hoger dan 30 graden) en een stabiele wind.  Het Azoren hoog en Iberisch laag zijn verantwoordelijk voor een constante noordelijke stroming, die door het opwarmen van het Iberisch schiereiland in de loop van de middag sterker wordt en een westelijke component krijgt. 

In het voor- en najaar zijn de temperaturen gematigder, schijnt de zon nog steeds volop maar kan er af en toe een uitschieter van een Atlantische depressie doordringen met een tijdelijke regenbui en toename van de wind als gevolg.

Op de weerkaarten in de winter kleurt het zuidwestelijke puntje van Europa, daar waar wij gehuisvest zijn, heel vaak oranje. Terwijl het spookt in het hele Middelandse Zeegebied genieten we hier van zon en milde temperaturen. De kans op bewolking, wind en regen als gevolg van depressie blijft echter ook in de winter aanwezig.