The Ultimate Sailing Experience
zeilen algarve portugal sailing

aktief zeilen op een wedstrijd zeiljacht langs de prachtige kust van de algarve

Je ervaart hoe het is om samen met je crew een 12 meter wedstrijdjacht over de oceaan te sturen. Je leert de jumbo-gennaker te hijsen en te strijken, overstag te gaan en te gijpen. Je geniet van de snelheid van de boot, het oneindige blauw van de oceaan, de prachtige kust van de Algarve, de samenwerking van het team.

    

OCEAN CHILL    
Maar wat wanneer je niet de behoefte hebt om aktief mee te zeilen? Wanneer je enkel gewoon wilt genieten.
Dan stap je aan boord, gaat zitten op een comfortabel kussen op het achterdek, en laat alles lekker aan je voorbij trekken. Je geniet van de geweldige omgeving, de mystiek van de oceaan en laat de schipper en de crew het schip werk doen.

We kunnen ankeren voor een van de vele strandjes, zwemmen, spelen en genieten van de zon. In de zomer is de kans groot dat we dolfijnen zullen ontmoeten.

En nog steeds vaar je op een snel zeiljacht. Ervaar je de sensatie van het zeilen op de oceaan en de aktie aan boord.

Laat ons weten hoe die oceaanbeleving van jou er uit gaat zien, dan zorgen wij voor de invulling ervan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROGRAMMA HELE DAG
De dag start met uitleg en oefening van alle zeilhandelingen. We leggen uit wat een zeilboot doet zeilen.
Vervolgens behandelen de verschillende taken aan boord en geven we een uitgebreide veiligheidsbriefing, waarna we op het beschutte water van de rivier alles in de praktijk brengen.
We oefenen in het sturen van de boot, hijsen en trimmen de zeilen en brengen de verschillende zeilmanoeuvres in de praktijk.
 
Voor anker eten we een broodje, waarna we 's middags de oceaan op gaan. Op weg naar indrukwekkende rotskusten van de Algarve, in diepblauw water met kans op ontmoetingen met dolfijnen. Bezig met optimale zeiltrim, bootspeed en zeilhandling. En vrijwel zeker een ontmoeting met die ultieme ervaring: ZEILEN!

PROGRAMMA HALVE DAG
Ook een halve dag zeilen start met uitleg en een veiligheidsbriefing.  Nadat de trossen zijn losgegooid varen we de beschutte rivier op. Hier hijsen we de zeilen en oefenen de verschillende zeilmanouevres.  Vervolgens varen we vlak langs de prachtige rotskust richting Carveiro en weer terug.  Met de heersende windrichting (Noordwest) betekent dit met ruime wind gijpend heen, en kruisend weer terug.

ervaring niet nodig
kinderen vanaf 10 jaar, dus voldoende ruimte en individuele aandacht gegarandeerd
maximaal 6 personen

� 115,- pp   hele dag incl. lunch
�   55,- pp   ochtend (10 - 13 uur)
�   65,- pp   middag  (14 - 17.30 uur)Klik hier voor boekingsinformatie.